Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Kunst- en Cultuurprijs

 

Een keer in de twee jaar nodigt de KCR inwoners van Valkenburg aan de Geul uit om nominaties aan te dragen voor ontvangers van de Kunst- en Cultuurprijs. Iedere persoon, groepering, vereniging en instelling kan worden voorgedragen als genomineerde en zo in het zonnetje worden gezet. De kunst- en Cultuurprijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op een zeer verdienstelijke, actieve en creatieve wijze heeft ingezet voor actieve kunst- en cultuurparticipatie. Te denken valt aan de realisatie van een project of de organisatie van een evenement dat een positieve bijdrage heeft geleverd voor Valkenburg. De KCR hoopt met de prijsuitreiking de interesse voor kunstbeoefening te verdiepen.
De winnaar ontvangt een prijs in de vorm van een bedrag. Hierop volgt de uitvoering van workshops, presentaties of schoolcursussen waarin visie en bekwaamheid worden overgedragen op jeugd en belangstellenden.

 

Sinds 2004 werden de volgende prijzen uitgereikt:

 

  Kunstprijs Cultuurprijs
2004 Werkgroep Kunst in Schin op Geul en basisschool St. Antonius Dhr. J. Odekerken, kunst-smid
2006 Ronald Mc. Donald Kindervallei Ronald Mc. Donald Kindervallei
2009 Dhr J. Odekerken Balletschool Joke de Bakker
2011 Henri Jonas Kunstkring Fanfare St. Cornelius Schin op Geul
2013 Dhr. A. Aarts Vallekebergs Dieksjonaer
2015 Anita van Heeswijk café classic Stichting Sjaasbergergank
2017 Jan Schurgers Zangkoor Chorale
2019 Echtpaar Maria Verstappen & Jan van den Bragt Organisatie 3x bedankt concert


Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen via secr@kunstencultuurraad.nl


Kunst- en Cultuurprijs 2013 in de gemeente Valkenburg aan de Geul

Op zondag 23 juni 2013 heeft in het openluchttheater te Valkenburg aan de Geul een speciaal openluchtconcert plaatsgevonden, gecombineerd met de uitreiking van de Kunst- en Cultuurprijs 2013 en de Alphonse Crollaprijs 2013.

 

De Kunstprijs 2013 is door Wethouder B. Dauven uitgereikt aan dhr. Antoine Aarts voor zijn verdiensten binnen de kunst van houtskooltekeningen. Zijn houtskooltekeningen in de gemeentegrot zijn een lust voor het oog en waarborgen in bepaalde mate de geschiedenis van Valkenburg aan de Geul. Hij heeft onder andere al enkele jaren de prinsen van de Mirlitophile vereeuwigd in het Pantheon. Ook bij andere bijzondere gebeurtenissen is Antoine Aarts bereid om deze met houtskool vast te leggen op de mergelwanden in de gemeente grot.

 

De Cultuurprijs is uitgereikt aan de initiators van het Vallekebergs Dieksjonaer.  Door de ontwikkeling van dit boek wordt het Vallekebergse dialect  in stand gehouden en blijft het dialect voor iedereen bereikbaar. Een geweldige initiatief waar veel werk in is geïnvesteerde. Een geweldige prestatie van deze mensen.
Het Mandoline ensemble “Frohsinn”uit Nidrum, Fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul, en het strijkensemble van muziekschool Kumulus zorgden tijdens de uitreiking voor een mooi muzikaal programma.
De middag werd afgesloten met een spetterend optreden van leerlingenband “Off The Wall”.

 

Foto's Kunst- en Cultuurprijs 2015

 

KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING