Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Kunst- en Cultuurprijs

 

Een keer in de twee jaar nodigt de KCR inwoners van Valkenburg aan de Geul uit om nominaties aan te dragen voor ontvangers van de Kunst- en Cultuurprijs. Iedere persoon, groepering, vereniging en instelling kan worden voorgedragen als genomineerde en zo in het zonnetje worden gezet. De kunst- en Cultuurprijs wordt uitgereikt aan iemand die zich op een zeer verdienstelijke, actieve en creatieve wijze heeft ingezet voor actieve kunst- en cultuurparticipatie. Te denken valt aan de realisatie van een project of de organisatie van een evenement dat een positieve bijdrage heeft geleverd voor Valkenburg. De KCR hoopt met de prijsuitreiking de interesse voor kunstbeoefening te verdiepen.
De winnaar ontvangt een prijs in de vorm van een bedrag. Hierop volgt de uitvoering van workshops, presentaties of schoolcursussen waarin visie en bekwaamheid worden overgedragen op jeugd en belangstellenden.

 

Sinds 2004 werden de volgende prijzen uitgereikt:

 

  Kunstprijs Cultuurprijs
2004 Werkgroep Kunst in Schin op Geul en basisschool St. Antonius Dhr. J. Odekerken, kunst-smid
2006 Ronald Mc. Donald Kindervallei Ronald Mc. Donald Kindervallei
2009 Dhr J. Odekerken Balletschool Joke de Bakker
2011 Henri Jonas Kunstkring Fanfare St. Cornelius Schin op Geul
2013 Dhr. A. Aarts Vallekebergs Dieksjonaer
2015 Anita van Heeswijk café classic Stichting Sjaasbergergank
2017 Jan Schurgers Zangkoor Chorale
2019 Echtpaar Maria Verstappen & Jan van den Bragt Organisatie 3x bedankt concert
2022 Mark Janssen, illustrator Joëlle Savelkoul, coach/muziekdocente


Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen via secr@kunstencultuurraad.nl

 

Prijsuitreikingen Kunstprijs 2022 en Cultuurprijs 2022.

Op zaterdag 12 maart 2022 is in de Kloosterkerk, door de Kunst en Cultuurraad Valkenburg a/d Geul de Kunst- en cultuurprijs 2022 uitgereikt.
Zowel de kunst- als de cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag en een mooie persoonlijke oorkonde. Maar wat natuurlijk het meest telt is de eer die de genomineerde en de ontvanger van de prijs toekomt. De uitreiking is muzikaal opgeluisterd door het stoere en vrolijke KidsKoor Vallekeberg én leerlingen van Collab Muziekschool Heuvelland.


De kunstprijs is dit jaar uitgereikt aan Mark Janssen, illustrator van kranten, tijdschriften, vooral kinderboeken en prentenboeken en inmiddels ook schrijver. Hij werkte inmiddels aan meer dan 450 kinder- en prentenboeken voor Nederlandse en buitenlandse uitgevers. Door hem geïllustreerde boeken zijn in meer dan 10 talen vertaald, o.a. in het Nepalees. In 2021 stond zijn boek “Dromer” nr. 1 op de bestsellerslijst en was het dé uitgave van de kinderboekenweek. De roman, “Noem geen namen” van Astrid Sy, waarvan de cover met de hand is getekend door Mark Janssen, heeft de verkiezing van de Mooiste Boekomslag 2021 gewonnen.
De cultuurprijs is dit jaar uitgereikt aan Joëlle Savelkoul. Een zeer enthousiaste, volhardende en onvermoeibare vocal coach/muziekdocente in Valkenburg die de leemte en het grote gemis van een muziekschool in Valkenburg met haar passie voor de muziek heeft ingelost. Zij vormt met haar plannen, ideeën, passie en gedrevenheid een muzikaal platform in Valkenburg voor de jeugd. Een onmisbare schakel in de muziekwereld van Valkenburg.


Mark Janssen en Joelle Savelkoul hebben beiden een positieve bijdrage geleverd op het gebeid van kunst
en cultuur, en zijn een goede stimulans voor het kunst en cultureel aanbod binnen Valkenburg a/d Geul.

De prijzen zijn in een feestelijke ambiance uitgereikt door de wethouder van kunst en cultuur dhr. J. Vermeer.
Het is voor het bestuur van de Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul een eer geweest om aan Joëlle Savelkoul en Mark Janssen de kunst- en Cultuurprijs 2022 uit te reiken.

joelle savelkoul mark janssen

Foto's Kunst- en Cultuurprijs 2015

 

KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING