Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Jeugdtheaterspektakel ”De Bokkenrijders”


Na het overdonderende succes van de voorstellingen in de afgelopen 3 jaar is het Jeugdtheater Valkenburg dit jaar terug geweest met een sprankelend en verrassend, muzikaal theaterstuk.
Het Openluchttheater Valkenburg was zondagmiddag 29 mei in de middaguren bezet door de bokkenrijders van het Jeugdtheater Valkenburg.
Het jeugd theaterstuk “de bokkenrijders” speelt zich in het stadje Valkenburg anno 1750. Boeren zijn op het land aan het zwoegen voor de landheer Otto Cornelius Drakensteijn. Zij werken zich  te pletter maar verdienen niks. Alleen werken en niets te eten terwijl de landheer in alle weelde leeft. Hij behandelt de boeren als vuil en wil altijd meer. Hij krijgt nooit genoeg. De boeren pikken het harde werken zonder goede beloning niet meer en gaan in opstand. Zij sluiten zich aan bij Zwarte Jo. De Bokkenrijders! Stoer en vrij, voor niemand bang. Roven en stelen wat los en vast zit. Samen gaan zij ervoor zorgen dat de boeren en harde werkers van die vreselijke landheer afkomen.
De bokkenrijders zijn de hoop op betere tijden en helpen de boeren uit de nood.
Het concept voor dit stuk kwam uit de koker van Guus Smeets en Walther Odekerken , die ook dit jaar de regie in handen hebben genomen.
Ondersteund door een actief team om de repetities en uitvoeringen mogelijk te maken.
Er is een aantal maanden flink gerepeteerd in gemeenschapshuis Cascade in Vilt en naast de gewone repetities hebben er ook nog enkele extra repetities in het Openluchttheater plaats gevonden, zodat de kinderen zich daar al wat ‘thuis’ gingen voelen.

Er hebben de volgende voorstellingen plaats gevonden in het Openluchttheater Valkenburg :
zondag 29 mei première aanvang 14.30 uur.
Vrijdag 3 juni alleen toegankelijk voor alle basisschool leerlingen. Aanvang: 10.00, 11.15 & 13.30 uur. Weekend 4 & 5 Juni. Optredens in het centrum van Valkenburg met als afsluiting een optreden in het Openluchttheater.
Vrijdag 10 juni avondvoorstelling aanvang 19.30 uur.

Het jeugdtheater krijgt in 2017 weer een vervolg.
Jeugd vanaf de leeftijd van 10 jaar kan zich via de website van de KCR aanmelden.
 


KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING