Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
 
Kunst en cultuur tijdens Kerststad Valkenburg
“Kunst en cultuur” zijn een verrijking in het leven.
Muziek en kunst zijn een lust voor het gehoor en oog.

In het weekend van 9 t/m 11 december 2016 hebben veel mensen genoten van een mooi gecombineerd  kunst en cultureel programma  in de mooie ambiance van de Kloosterkerk van de protestantse gemeente Maas-Heuvelland.  
Een 3- daags evenement met een 3-tal mooie concerten verzorgd door lokale zanggezelschappen gecombineerd met een  3-daagse kunstexpositie van 19 exposanten uit
Valkenburg aan de Geul en omstreken.

Het muzikale programma en de voorafgaande of afsluitende  kunst expositie waren een mooie aanvulling op de activiteiten van Kerststad Valkenburg. Het programma werd mogelijk gemaakt door de samenwerking met de verschillende exposanten en lokale muziekgezelschappen.

Het muzikaal programma werd vorm gegeven door:
Vrijdag 9 december door: zanggroep die Moselsänger  
Zaterdag 10 december door:  het gemengd zangkoor Sjantée  uit Maastricht o.l.v. Ruud Pricken en de Portugese pianiste Helena Bivar.
Zondag 11 december door:  zangkoor “Schola” uit Hoensbroek met Gregoriaans zang o.l.v. Rob Deckers en het kamermuziek ensemble de “Madeleines” o.l.v. Paulien Dieteren.  

Exposanten die gedurende 3 dagen hun werken hebben tentoongesteld waren:
René Heijnen, Jo van Aken, Anita Cordeweners, Arno Roeloffzen, Peter Jansen, Lore van der Zanden, Minke Haaksma, Maria Verstappen, Maria Brouwers, Maria Lechanteur, Arnold Kuiper, Vivienne Smids, Guus Custers, Stella Hautvast, Agnes Blom, Anke Reintjens, Ab Abbentfuis, Jolien Vermeulen, Michel Nuytjens.

Veel mensen hebben de weg naar de Kloosterkerk gevonden en kunnen genieten van kunst en cultuur. Het was voor de bezoekers en de organisatie een geweldig mooi en inspirerend week end.

De organisatie is dermate positief over het aantal bezoekers en de reacties dat zij zeer zeker willen denken aan een vervolg in 2017 en wellicht een jaarlijkse voortzetting van dit evenement.


KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING