Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Links


Diverse

Dutch DNA, design, fashion, heratige
Holland promotie

Overvloei presentaties door Guus Reinartz
Fotografie is voor mij de visuele uitdrukking van m'n gevoelens. Ik voel mezelf een impressionist, want ik wil met grote zintuiglijke ontvankelijkheid de indruk en sfeer van één enkel moment weergeven.

Wandelingen

Gedichten langs de Geul
Zuid-Limburg, dat is de Geul: van de Belgische grens, tussen grenspaal 8 en 9, tot aan de Maas boven Maastricht. Van Cottessen bij Epen tot Voulwames bij Bunde. Ze lijkt maar klein, de Geul: een bescheiden riviertje, een beetje verborgen in het landschap. Maar vergis je niet: dat Zuid-Limburgse landschap is voor een groot deel te danken aan diezelfde Geul: de weidse hellingen bij Epen, Mechelen, Wittem, maar evengoed de steile oevers bij Valkenburg met hun koele donkere bossen. De groene weilanden, de oevers vol roze springkruid, de populieren met maretak - beelden die horen bij de Geul. Rustig kabbelend, vrolijk bruisend op een kalme zomerdag, maar soms ook furieus stromend, hele stukken oever met zich meeslepend.

Geologie

Alles over mergel(winning) in Valkenburg en omgeving
De smakelijkste manier om leerlingen en alle andere geïnteresseerden, kennis te laten nemen van het ontstaan van mergel, vuursteen en carboon en de toepassingen ervan door de mens.

Vuursteen mijnen in Valkenburg
Het prehistorische mijnen gebied van Valkenburg aan de Geul aan de Plenkertstraat ligt direct naast de ingang van de Romeinse catacomben en schuin tegenover de Bierbrouwerij de Leeuw.

In onsen Lande van Valckenborgh
De stichting ‘In onsen Lande van Valckenborgh’ heeft als doel: het bevorderen van kennis over de geschiedenis van het voormalige land van Valkenburg en grensoverschrijdende gebieden en het in stand houden en conserveren van het cultureel erfgoed van de regio.

Romeinse Katakomben

Beleef een stukje Rome in Valkenburg aan de Geul

Een bezoek aan de Romeinse Katakomben is een fascinerende, leerzame en onvergetelijke belevenis.  Dwalend door de gangen van de Romeinse Katakomben neemt de gids je mee naar lang vervlogen tijden. Naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Een labyrint vol perfect nagebootste catacomben uit het oude Rome. Prachtige fresco’s, beelden en het mooie verhaal van de gids, in het schijnsel van kaarslicht, maken de rondleiding tot een wonderlijke ervaring.

Het museum en rijksmonument Romeinse Katakomben is ruim honderd jaar geleden gerealiseerd onder leiding van de beroemde architect en bouwmeester Pierre Cuypers en is sindsdien een van de meest bijzondere trekpleisters in de regio.

Historische gebouwen

De kluis op de Sjaasberg
Hier op de Sjaasberg had de kluizenaar bij zijn sober onderkomen nog een fraaie kapel ter beschikking om volgens zijn levenskeuze een ascetisch bestaan te leiden.

Langs Heilige Huizen
Informartie over en wandelen langs relegieus erfgoed in Valkenburg aan de Geul

Parochiekerk St. Gerlach te Houthem
Houthem-St.Gerlach is vanouds bekend als pelgrimsoord. De mooie kerk is ook de begraafplaats van St. Gerlachus. Op dit moment wordt het plafond gerestaureerd

Overheid

Gemeente Valkenburg
Op deze site vindt u de meest recente gemeentelijke informatie, alle producten en diensten, een overzicht van de bestuurders en hun beleid en de digitale gemeentegids.

Toerisme, Valkenburg promotion

Miljoenenlijn, Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland met de stoomtrein.

Citychimp
Alle horeca gelegenheden, attracties en evenementen op 1 site

Alles over mergelwinning in Valkenburg en omgeving
De smakelijkste manier om leerlingen en alle andere geïnteresseerden, kennis te laten nemen van het ontstaan van mergel, vuursteen en carboon en de toepassingen ervan door de mens.

Kerstmarkt Fluwelengrot
De Kerstmarkt vanaf 14 november in de Fluwelengrot is niet zomaar een Kerstmarkt ... nee het is een ondergrondse oergezellige belevenis!

Kasteelruïne & Fluwelengrot
Kronkelende onderaardse gangen, duisternis en serene stilte in een van de oudste onderaardse mergelkgrotten van Zuid-Limburg

Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion
De stichting heeft statutair een zeer brede doelstelling. Deze is vrijwel algemeen van aard. Daardoor heeft de stichting dan ook belangstelling voor alle onderdelen de samenleving in de gemeenschap Valkenburg aan de Geul betreffende.

Toerisme Valkenburg
Deze website biedt een aanvulling op de website van het VVV

Ondergronds Valkenburg
Stichting Ondergronds Valkenburg is door de ondernemers in het leven geroepen om de mergelgroeves en al haar aanverwante producten beter bekend te maken bij het brede publiek.

Gemeentegrot Valkenburg
In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht.

VVV Valkenburg
Welkom in een van de meest markante oorden van Nederland; Valkenburg aan de Geul, een mergelstad met vele gezichten.

Route Amuse
Wandel door het gezellige stadje Valkenburg en proef zeven winterse smaakgenoegens bij bekende horecabedrijven in het Geulstadje. U slentert over goed begaanbare wegen en paden en komt langs de leukste plekjes van het stadje.    

Valkenburg Kerststad
Iedereen die dit gezellige vestingstadje met de bekende en unieke kerstmarkten in de mergelgrotten bezoekt, stapt in het kerstverhaal van Charles Dickens: mooie kerstverlichting in het centrum, versierde kerstbomen, optredens van Christmas Carol Sing

Radio, TV en andere media

Falcon Radio Falcon werd (wordt) steeds populairder zelfs ver buiten de gemeente grenzen van Valkenburg. Daar waar te ontvangen luisteren steeds meer mensen naar deze jonge dynamische zender. Momenteel is Falcon Radio 94.3 FM zelfs de best beluisterde lokale omro

TV Valkenburg
Tv Valkenburg is sinds oktober 1999 onafgebroken "in de lucht" met een kabelkrant en wekelijks een video uitzending.

Kunst

Armand Naebers, bronzen beeldhouwerken
Armand Naebers – gedreven door passie Zijn passie voor paarden bracht Armand Naebers er toe deze dieren en hun emoties in brons te vangen. Hoewel hij voorbestemd was om slager te worden, verloochende zijn creativiteit zich niet. Met zijn bronzen b

Flowart - exclusief brons
Enkele kenmerken van dit bijzondere Flow Art concept is dat personen natuurgetrouw herkenbaar zijn, dat mensen actief betrokken worden bij het ontstaan van hun eigen kunstwerk en dat hun eigen flow-ervaring het startpunt vormt.

Hermine Meijers
Ik schilder het liefst met acrylverf. Door veel te experimenteren heb ik hierin mijn geheel eigen stijl ontwikkeld. De inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven. Emoties, dromen, fantasie, ......

Jan van den Bragt edelsmid
Edelsmid Jan van den Bragt vervaardigt unieke sieraden en trouwringen in eigen atelier.

Maria Verstappen kunstenares
Op jonge leeftijd kwam Maria in aanraking met verf en kleur in het schildersbedrijf van haar ouders. Vooral kleur bleek haar te intrigeren, te inspireren. Kleur, als bepalende factor voor gevoel, het weergeven van emotie, sfeer.

Galerie Minke Lipsch
Mooi gelegen in het Zuid-Limburgse land de Galerie-boerderij en beeldentuin van Minke Lipsch

Beeldentuinen - Giardino Galerie & Beeldentuin
Galerie & Beeldentuin Giardino is een tentoonstellingslocatie voor hedendaagse beeldende kunst. Meerdere gerenommeerde en jonge getalenteerde beeldhouwers en schilders worden vertegenwoordigd.

Marx & Marx Kunst
Marx & Marx Kunst is een jonge Kunsthandel gespecialiseerd in Limburgse Kunst

Franscz Witte, kunstenaar met hart en ziel
Franscz Witte is geboren op het eiland Texel. Franscz is als kunstenaar een "Einzelganger", een man die sociaal bewogen is. Hij zoekt naar de structuren van het menselijke gedrag.

Celine Schroeder
Celine is een veelzijdig kunstenares, woont in Wijlre

Huis voor de Kunsten Limburg
Vanuit je luie stoel de Limburgse kunst- en cultuurwereld verkennen..... dat is wat je kunt doen op deze site, want als organisatie met vernieuwingskracht én hart voor traditie zijn wij werkzaam in het héle kunst- en cultuurveld.

Els Diederen
Els Diederen * Literatuur (Poëzie in 't Limburgs) * Beeldend werk en foto's

Theo Wintels, moderne Kalligrafie
Theo geeft o.a. Workshops: De thema’s omvatten de verschillende schriftsoorten : Romeins,Unciaal, Half- Unciaal,Karolingisch,Gotisch, Italic en Anglaise( Dik/dun). De teken en schildertechnieken ( Heraldiek,vergulden)zijn ondersteunend.

Museum land van Valkenburg
... verschillende collecties vertellen over het verleden en de cultuur van Valkenburg en omgeving aangevuld door een hedendaags beeld in tentoonstellingen van actuele kunstenaars uit de regio.

Hélène Hoenjet
De realiteit staat aan de basis van haar kleurrijke, lyrisch abstracte schilderijen in olieverf.

Con Tonnaer
Het begint allemaal met een wit doek. Een uitdaging zonder vooropgesteld plan, zonder richting of afgemeten einddoel. Het prikkelt en zet de dingen in beweging.De basis van Con Tonnaer’s werk is puur.

Hans Coumans, kunstschilder
Hans Coumans (1943-1986), Valkenburgse kunstschilder behorend tot het klassieke genre realisme.

Kunstkring Henri Jonas
Kunstkring Henri Jonas biedt amateurkunstenaars uit Valkenburg en omgeving een platform waarbinnen zij met elkaar kunnen communiceren over kunst.
Lidmaatschap biedt hen de mogelijkheid om als kleiner of groter collectief naar buiten te treden tijdens exposities en andere presentaties.
Momenteel telt de Kunstkring zo'n dertig leden die diverse disciplines vertegenwoordigen. Hiermee levert Kunstkring Henri Jonas een lokale bijdrage aan een landelijk streven naar cultuurparticipatie.

Cultuur

Stichting Teekens aan de wand
In samenwerking met de Gemeente Valkenburg, bedrijven en particulieren wil de Stichting "Teekens aan de Wand Valkenburg" de oude muurschilderingen behouden

Stichting Heksengilde Fauquemont
Voor het heksengilde van Fauquemont is educatie heel belangrijk.Het gilde wil daarom iedereen bereiken die kennis wil maken met de helende krachten van de natuur.

Veldeke krink Valkeberg
Veldeke ies ein vereiniging die es doel haet: 't behoud van de volkscultuur, speciaal 't dialek, in de provincie Limburg. Veldeke-Valkeberg zèt ziech in veur de regio in en rónd Valkeberg aan de Geul.

Cultuurcafé D’n Dwingel
Cultuurcafé D’n Dwingel, opgericht in 2010, is sedert 15 november 2013 een Stichting die zich inzet voor de organisatie van overwegend kleinschalige culturele activiteiten en evenementen in de gemeente Valkenburg aan de Geul Het accent ligt hierbij op het literaire karakter  (proza en poëzie). De naamgeving “D’n Dwingel” verwijst naar de opgang van de unieke burchtruïne in Valkenburg aan de Geul. Een ruïne die niet alleen een overblijfsel is van de oudste verdedigingsgordel maar waarschijnlijk ook van het oudste centrum van kunst en cultuur dat Valkenburg in vroeger tijden heeft gekend.

Vooralsnog is D'n Dwingel een fictief café dat bestaat bij de gratie van een website en periodieke activiteiten. Maar mogelijk ontplooit het zich in de toekomst nog eens als een reële ontmoetingsplek voor (literaire) kunst- en cultuurliefhebbers in Valkenburg aan de Geul!

Musea - Theater

Savelbergklooster - Kleine Zusters van de Heilige Joseph
U kunt er de tentoonstelling Een Leven Lang bezoeken, waarin u kennis kunt maken met de unieke levens van deze groep vrouwen, de nonnen, die zich altijd voor hulpbehoevenden hebben ingespannen.

De katakomben in Valkenburg
Wat in Rome in vele katakomben in de eindeloze uitgestrektheid van gangen en trappen moet worden opgezocht, is in Valkenburg in een relatief kort bestek bijeengebracht.

Nederlands Mijnmuseum Heerlen
Een museum dat helemaal door vrijwilligers wordt gerund en een geweldige beeld geeft van een industrie die zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in Limburg. En niet te vergeten de mensen die er noeste arbeid hebben verricht.

Museum Vaals

Museum Vaals is vernieuwend doordat een unieke verzameling neogotische heiligenbeelden met een hoogte van minimaal 1 meter tot 3,5 meter afkomstig uit katholieke kerken en kloosters wisselend gecombineerd wordt met hedendaagse schilderkunst van beken

Limburgs museum

Het Limburgs Museum is in 1994 voortgekomen uit twee andere musea: het gemeentelijke Goltziusmuseum in Venlo en het Limburgs Volkskundig Centrum in Limbricht. Met de fusie van beide musea kwamen ook de collecties samen. Die waren in de loop van de ja

De domeinen
Museum Het Domein is een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de inter

Glaspaleis (Schunck)
SCHUNCK* is een nieuw soort multidisciplinaire culturele instelling, gespecialiseerd in Moderniteit en Urban-Culture in de internationale hedendaagse kunst en cultuur.

Continium
Het Continium is het eerste Discovery Center van Nederland. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek voor jouw leven betekenen. Niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst én het verleden

European Network of Science Centers and Museums
Ecsite is the European network for science centres and museums, linking science communication professionals in more than 400 institutions in 50 countries. Founded 20 years ago, Ecsite connects member institutions through projects and activities

Bonnefanten Museum
Oude Kunst - Hedendaagse Kunst - Educatie - Kunstuitleen Een bijzonder museum op het voormalige Ceramique terrein in Maastricht.

Museum van de vrouw
Het leven van de vrouw in de afgelopen eeuwen. Scherp waargenomen en boeiend gepresenteerd...

Openluchttheater Valkenburg
In 1916 werd in de Valkenburgse heuvels een pracht van een Openluchttheater gerealiseerd naar een ontwerp van de vermaarde architect Cuypers. Vandaag de dag is dit nog steeds een unieke plek.

Museum Land van Valkenburg
... verschillende collecties vertellen over het verleden en de cultuur van Valkenburg en omgeving aangevuld door een hedendaags beeld in tentoonstellingen van actuele kunstenaars uit de regio.

Valkenburg Algemeen

Stichting Beeldarchief Valkenburg
Op deze site vindt u een unieke verzameling beeldmateriaal, beschikbaar gesteld door zowel de gemeente Valkenburg aan de Geul als door privéverzamelaars, instellingen, bedrijven e.a. Een bijzondere collectie voor iedereen die Valkenburg en zijn gesch

Mergel bewerken (mergel carving)
Het team van mergelcarving.nl verzorgd unieke mergelworkshops in het onderaardse gangenstelsel van Valkenburg.

Streetpaint

Katrin Holdorf Strassenmalerei
"Schon als Kind entdeckte ich meine Leidenschaft für Malerei".

Strasssenmalerei von Frederike alias Fredda Wouters
Suchen Sie Strassenmaler für ihr Event? Gerne male ich für Sie fotorealistische Motieve oder Kopien von Kustwerken bekannter Maler.

Strassenmalerei von Marion Ruthardt
Strassenmalerei ist eine aussergewöhnlichen Kunstform, die ihren Reiz vor allem in der Vergänglichkeit hat. Aber auch der direkte Kontakt zum Publikum macht mir sehr viel Spass.

Udo Lindenthal, straatteken artiest
Wang- und Strassenmalerei

Lidya Hitzfeld Streetpainting
STRASSENMALEREI ist faszinierend ....man kann sich ihr nicht entziehen.

Kunst/Cultuuraanbieders

utglaashoes, galerie - kunstuitleen - atelier
Ut Glaashoes is een galerie, atelier en kunstuitleen van Radar. Radar biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de regio Zuid-Limburg.

Muziek buiten Valkenburg

Orgelfestival Limburg
Samenwerkende orgelvrienden Limburg

Wereld Muziek Concours
Het WMC richt zich op een hele brede doelgroep. Het is een evenement voor jong en oud door de verschillende locaties en muziekstijlen. Daarnaast wordt tijdens het WMC veel aandacht besteedt aan cross-overs met andere muziekstijlen maar ook met andere

Blaasmuziek in Nederland en België
Blaasmuziek in Nederland en België

Blbliotheek

Bibliotheekblad
Bibliotheekblad Vakblad voor de openbare bibliotheken. Verschijnt vijftien keer per jaar. Uitgave van NBD/Biblion

Bibliotheek Valkenburg
De collectie van de bibliotheek Valkenburg bestaat uit ruim 33.000 materialen. Uiteraard niet alleen boeken maar ook tijdschriften, dvd's, cd-roms en taalcursussen

Blbliotheekhuis
Ondersteuning bij het geven van een actueel beeld van de "bieb"

Kunst buiten Valkenburg

Huis voor de Kunsten
Vanuit je luie stoel de Limburgse kunst- en cultuurwereld verkennen... .. dat is wat je kunt doen op deze site, want als organisatie met vernieuwingskracht én hart voor traditie zijn wij werkzaam in het héle kunst- en cultuurveld.

Mathieu Vroemen graficus, beeldend kunstenaar
MATHIEU VROEMEN graficus, beeldend kunstenaar 1921 - 1988
Mathieu Vroemen maakte de kruisweg-staties voor het kerkje van oud Valkenburg.

Cultuur buiten Valkenburg

Sociaal Historisch Centrum voor Limburg
Het SHCL is een studie- en documentatiecentrum voor de geschiedenis van (Nederlands) Limburg.

Kunst en Cultuur in de Euregio
Alleen al de mogelijkheid om op één dag drie landen aan te doen, maakt de euregio zo interessant. Daarenboven biedt de streek een enorme culturele verscheidenheid.

Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Natuur

Kasteeltuin Oud-valkenburg
Een oase van groen, een harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving. Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen.

Schutterij

Schutterij de Jonge en Oude Nobele
De Valkenburgse schutterij behaalde reeds in 1460 het zogenaamde "Landjuweel" in Beek, terwijl in 1462 Valkenburg de organisatie werd toegewezen van deze wedstrijden.

Schutterij St. Martinus Strucht
De vereniging heeft ten doel het in kameraadschappelijke geest beleven van het aloude Limburgse Schutterswezen in laatselijk verenigingsverband op grondslag van christelijke beginselen

Schutterij St. Martinus Houthem-St.Gerlach
Schutterij Sint Martinus heeft een lange historie achter de rug - vier eeuwen - en neemt in het plaatselijke verenigingsleven een vooraanstaande en respectabele plaats in.

Nachtwachtgilde
Het “Nachtwacht Gilde”uit Berg en Terblijt is een verlengstuk van de in 1617 opgerichte schutterij” de Heilige Monulphus en Gondulpuhus” welke schutterij werd goedgekeurd door het kapittel van Sint Servaas.

Jeugd

Scouting St. Franciscus
Scouting St. Franciscus maakt deel uit van een wereldwijde organisatie, ooit opgericht door Baden Powell.

Carnaval

Nieks Dao ies
Nieks Dao ies in 1988 opgeriech door un aantal (toen nog jong) vreung, die ut idee opperde um ins get angersj te doon dan allein mer sjtoon te zoepe. Veer hubbe oos toen bieëin gepak en zeunt in dat 1e jaor es un sjtekkeherremenie in de optoch mitgel

CV De Waterratte
En soms is ze neet miè te haute en sjtruimt ’t water aan alle zieje euver de oeversj en dan höb v’r watereuverlas. En doamit is auch d’r naam van ôs carnavalsvereiniging verklaort: cv de Waterratte!

JCV De Foekepot
De vereniging heeft haar naam te danken aan de Bergse kunstschilder Lei Molin, die wist te vertellen dat een Foekepot het oudste bekendste carnavalsinstrument is.

CV De Boschraeve
In het jaar 1953 schreef de Valkenburgse carnavalssociëteit Mirlitophile een vergadering uit.Een aantal enthousiastelingen uit Houthem belegde een oprichtingsvergadering in boerderij van de familie Brands in de buurt van het Ravensbosch.

De Mirlitophile
De Carnavalssociëteit de Mirlitophile 1879

Vastelaovend in Valkeberg
Vastelaovend in Valkeberg is 'n webpétsj veur alle vastelaovesvierders die op de huugte van de vasteloavend wille blieve.

Muziek

Opera Zuid
In het seizoen 2010 - 2011 viert Opera Zuid het staartje van het twintigjarig jubileum, een mijlpaal waar we trots op zijn, met Strauss' Der Rosenkavalier, begeleid door het Limburgs Symfonie Orkest. De rest van seizoen staan Offenbachs Barbe-Bleue,

Brassband St.Gerlach
Brassband St.Gerlach was de allereerste brassband in Limburg. In 1971 werd namelijk besloten om van fanfare naar brassband over te schakelen. Tot dan toe kende men in hoofdzaak de harmonie- en fanfare-vorm als muziekvereniging.

Chorale Valkenburg
Chorale Valkenburg is een enthousiast koor dat in 2010 50 jaar bestaat. Het koor streeft ernaar om in een goede sfeer te werken aan het hoogst haalbare op muzikaal gebied.

Dameskoor Belcanto Resonance
Belcanto betekent mooi gezongen en Resonance is het samengaan van klanken. Dit dameskoor bestaat sinds 1994.

Zangvereniging Orphee Houthem
Sinds 1864 bestaat Orphee al en is actief met concerten, opluisteren Eucharistie vieringen e.d.

Mannekoor Internos
Het mannenkoor dat sinds 1939 onverbrekelijk met het lieflijke Geuldorp Schin op Geul verbonden is en het sedertdien louter eer aandeed, in ons land en ook ver daarbuiten.

Mannenkoor Geulklank
In ‘t naojaor van 1950, um precies te zin op 18 september, houwe inkele 'Boete de Poortse' jóngluuj in Vallekeberg de mood um ‘n mannekoar op te riechte binne de riek gezegende zengers-gemeinsjap van ‘t bleujende Zuid-Limburgse toeristesjtedsje.

Harmonie Koninklijk Walram's Genootschap van Valkenburg
Thans bestaat het Walram's Genootschap dus uit een mannenkoor, een harmonie, een drumband en een jeugdharmonie. Harmonie, drumband en jeugdharmonie vormen samen één afdeling van het Genootschap

Harmonie Concordia Berg en terblijt
Harmonie Concordia is opgericht in 1884 en in al die tijd nauw verbonden gebleven aan de gemeenschap Berg en Terblijt. Het harmonieorkest is momenteel actief lid van de Limburgse bond van Muziekgezelschappen.

Harmonie Amicitia Vilt
De harmonie Amicitia is als een zanggezelschap begonnen en wel in 1893.

Harmonie St.Rosa Sibbe-IJzeren
Harmonie St. Rosa is een vereniging met meer dan 100 leden. De harmonie heeft haar beleidsplan geformuleerd, waaruit blijkt dat de vereniging de komende jaren bijzonder veel aandacht wil schenken aan de opleiding van jeugdige leden en in samenwerking

Mannenkoor Walram
Walram's Genootschap van Valkenburg, afd. mannenkoor, in 1863 opgericht 

Harmonie Kur-kapel Falcobergia
Harmonie Kur/Kapel Falcobergia uit Valkenburg a/d Geul, opgericht in 1902, is een dynamische vereniging met veel activiteiten en een rijke historie.

Heemkunde

Rijckheyt, archief van Gemeente Heerlen en omgeving
Het Stadsarchief Heerlen, sinds 1924 gemeentearchief van Heerlen, is met ingang van april 2006 Rijckheyt geworden. Zij is het gemeentearchief voor Brunssum, Heerlen, Nuth, Simpelveld, Voerendaal en Gulpen-Wittem.

De kluis op de Sjaasberg
Hier op de Sjaasberg had de kluizenaar bij zijn sober onderkomen nog een fraaie kapel ter beschikking om volgens zijn levenskeuze een ascetisch bestaan te leiden.

Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Een oase van groen, een harmonie van geuren en kleuren, een uniek gebied in een monumentale omgeving. Ooit was het de tuin van kasteel Schaloen.

Bokkenrijders Genootschap
Het Bokkenrijdersgenootschap is in maart 2003 opgericht als een verzameling van geïnteresseerden in het verschijnsel Bokkenrijders.

Stichting Historische en Heemkundige Studies
De Stichting Historische en Heemkundige Studies in en rond het Geuldal werd opgericht bij akte in 1991 verleden door notaris J.G.H.Stassen te Valkenburg aan de Geul en heeft tot doel het regelmatig uitgeven van historische en heemkundige publicaties

Heemkundevereniging Schin op Geul
Sinds 1991 bestaat de heemkunde vereniging Schin op Geul met als werkgebied de parochies Schin op Geul en Oud Valeknburg.

Stichting De Rotswoning
Sinds 17 mei 1971 zijn vrijwilligers bezig met de restauratie van de rotswoningen en de grot. Op 25 november 1976 is door een aantal van deze vrijwilligers de stichting “De Rotswoning” opgericht.

Stichting Vestingstad Valkenburg
Doelstelling Stichting: Er zorg voor te dragen, dat het cultureel erfgoed, met name uit de periode van Vestingstad Valkenburg (V.V), voor zover mogelijk geconserveerd of gerestaureerd in de oorspronkelijke staat, met behulp van bewaard gebleven bouwt

Heemkundevereniging Houthem-St.Gerlach
Het doel van de vereniging is het bevorderen van de heemkunde in de meest uitgebreide zin binnen het gebied van de voormalige gemeente Houthem (thans de kernen Houthem, St. Gerlach, Vroenhof, Strabeek, Broekhem) en het buurtschap Geulhem

IoLvV In onsen Lande van Valckenborgh
De stichting ‘In onsen Lande van Valckenborgh’ heeft als doel: het bevorderen van kennis over de geschiedenis van het voormalige land van Valkenburg en grensoverschrijdende gebieden en het in stand houden en conserveren van het cultureel erfgoed van de regio.


 

 

 

 

 

KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING