Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

  Agenda

 

Datum Evenement Locatie  
23-06-2019 Mont Martre aan de Geul  Valkenburg  Lees meer
29-06-2019 KCR Herdenking aan oorlogsmonument langs de geul, in kader 75 jaar bevrijding  Valkenburg  Lees meer
12-10-2019 KCR Vrijwilligersdag 2019  Adelante Houthem  
06-12-2019 Kunst en Cultuur met concerten  Kloosterkerk Valkenburg  
07-12-2019 Kunst en Cultuur met concerten  Kloosterkerk Valkenburg  
08-12-2019 Kunst en Cultuur met concerten en mmv fanfare St Cornelius  Kloosterkerk Valkenburg  
Diverse data Rondleidingen oorlogsmuseum Eyewitness  Beek Lees meer

 

 

  Nieuws

 


'Trio's enTriptieken'  
Ton Frohn en Roger Maes experimenteren met beeld en fotografie.
Museum Land van Valkenburg presenteert van 24 juni t/m 23 september 2018 in de bovenzaal een tentoonstelling met ‘grensverleggende' fotografie van Ton Frohn, een Nederlandse Limburger en Roger Maes, een Belgische Limburger. Beiden beoefenen op hun persoonlijke, kunstzinnige wijze een vorm van 'semi-abstracte' fotografie. Vanaf de jaren zeventig is fotografie uitgegroeid tot een kunstvorm die naast het registreren van de  werkelijkheid ook andere rollen kan vervullen.

Roger Maes (1945) volgde een opleiding filmregie aan het RITCS in Brussel en opende in 1970 een fotozaak in Maaseik (B), waar hij 20 jaar commerciële fotografie beoefende. Na 1990 begon hij zich meer te richten op vrij werk. Geïnspireerd in masterclasses met o.a. Christian Vogt, Harry Gruyaert, Dirk Braeckman, Nick Waplington, Martin Parr en Duane Michals, kreeg hij een andere kijk op fotografie. Foto’s van Roger Maes werden geselecteerd voor exposities in Museum-M in Leuven en het SMAK in Gent. In 1996 werd zijn portretreeks 'Kinderen van Chernobyl' met een gouden Hasselblad en een Kodak Gold Award bekroond. In december 2017 verscheen zijn fotoboek 'De Schommel' met 100 portretten van kinderen met een ernstige, meervoudige beperking. Voor deze expositie in museum Land van Valkenburg zet Roger een nieuwe stap: in zijn archief zocht hij naar trio's, triptieken, tripletten van foto's die samen meer zeggen dan afzonderlijk. Afgedrukt op lange verticale canvassen als een soort Chinese rolschilderingen, worden ze een soort fotografische haiku's.

Ton Frohn (1959) werd geboren in Kerkrade. Hij is werkzaam als docent wiskunde en informatica, maar had al op jonge leeftijd interesse in de niet zichtbare kant van de realiteit. Ton volgde een studie fotografie aan de kunstacademie in Hasselt (B) en studeert momenteel nog aan de Academie voor Beeldtaal in Heerlen. Zijn zwart-wit foto’s zijn veelal intuïtief gemaakte beelden, waarbij het gevoel een grote rol speelt bij de uiteindelijke visualisatie. Dit wordt gaandeweg het proces zichtbaar en meer concreet. Meestal gebruikt Ton een drietal foto's om een nieuw beeld te creëren. Het resultaat is soms figuratief, dan weer abstract.
De vernissage is op zondag 24 juni om 15.00 uur.


Hosting en Design LOCALHOSTING