Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

  Agenda

 

Datum Evenement Locatie  
23-06-2019 Mont Martre aan de Geul  Valkenburg Lees meer
17-03-2019 Kunst & Cultuur Preuverie Valkenburg Lees meer
Diverse data Rondleidingen oorlogsmuseum Eyewitness  Beek Lees meer

 

 

  Nieuws

 


Expositie 'Souvenir'
Kunstenaarsgroep apART
Museum Land van Valkenburg toont van 19 augustus t/m 14 oktober 2018 een expositie van kunstenaarsgroep apART met als leitmotiv: 'Souvenir'. Een thema dat vanzelfsprekend de fantasie prikkelt in een toeristenstad als Valkenburg.
Kunstenaarsgroep apArt bestaat uit elf professionele leden, verbonden door kunst, door de klankbordfunctie die ze naar elkaar hanteren en door de regio waarin ze wonen en werken: Zuid-Limburg.

De naam van de groep zegt het al: van een gezamenlijk inhoudelijk of kunstzinnig uitgangspunt is geen sprake. Des te interessanter wordt het als zo'n zeer diverse groep kunstenaars besluit om zich te gaan richten op één thema: 'Souvenir'. De verschillende invalshoeken en zienswijzen springen dan ook meteen in het oog: van hoogstpersoonlijke herinneringen, via een zoektocht naar nieuwe toeristische iconen, naar het collectief geestelijk souvenir. Er ontstaat zodoende een toegang tot mogelijke nieuwe werelden of imaginaire reisherinneringen. De negen deelnemende apARTers laten in deze verrassende groepstentoonstelling vooral zien welke rijkdom de menselijke geest aan interpretatieve mogelijkheden bezit voor één woord: 'Souvenir'.

De deelnemende kunstenaars van apART zijn: Hub Pasmans, Marie-Louise van Zeijst, Maria Stams, José Fijnaut, Marc van Soest,  Jos Ramakers, Fia Pinkers, Gerda van de Woestijne en Marjo Boesten.

De vernissage van de expositie vindt plaats op zondag 19 augustus om 15.00 uur.
De expositie wordt ingeleid door beeldend kunstenaar Arjen van Prooijen.

Grotestraat Centrum 31
6301 CW Valkenburg LB
T: 043 601 6394
E: info@museumlandvanvalkenburg.nl
I: www.museumlandvanvalkenburg.nl


Hosting en Design LOCALHOSTING