Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

  Agenda

 

Datum Evenement Locatie  
06-12-2019 Kunst en Cultuur met concerten  Kloosterkerk Valkenburg  
07-12-2019 Kunst en Cultuur met concerten  Kloosterkerk Valkenburg  
08-12-2019 Kunst en Cultuur met concerten en mmv fanfare St Cornelius  Kloosterkerk Valkenburg  
Diverse data Rondleidingen oorlogsmuseum Eyewitness  Beek Lees meer

 

 

  Nieuws

 


Vrijwilligersdag 2015

Op zaterdag 17 oktober 2015 vindt de vrijwilligersdag van de gemeente Valkenburg aan de Geul plaats. De bedoeling is er een leuke, informele gezellige dank-je-wel-dag van te maken. De organisatie van deze dag is in handen van de gemeente Valkenburg aan de Geul in samenwerking met de Kunst- en Cultuurraad, de Vrijwilligerscentrale en de Informele Zorggroep en wordt begeleid door de combinatiefunctionaris verenigingsondersteuning. De vrijwilligersdag wordt aangeboden aan vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Valkenburg aan de Geul. De dag begint om 14.30 uur en het programma zal rond 20.00 uur afgelopen zijn.
De vrijwilligersdag vindt grotendeels plaats bij het Stella Maris college te Valkenburg aan de Geul.

Het programma op 17 oktober ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):
14:30 - 15.00 uur    Aanmelding en ontvangst in het Stella Maris college met koffie/thee en cake
15:00 - 15.15 uur     Officiële opening  
15:30 – 17.00 uur     Workshop naar keuze  
18:00 – 20.00 uur    Buffet onder begeleiding van pianomuziek in het Stella Maris college   
20:00 uur         Afsluiting  

De volgende workshops worden dit jaar aangeboden:

1. Basiscursus computeren
2. Voorstelling Bokkenrijders
3. Valkenburgs Dialect
4. Natuurwandeling (plus dieren)
5. Kunstroute Valkenburg (wandeling)
6. Crea Bea (Verjaardagscadeautjes maken)
7. Film (De Mijnen)  
8. Bowlen
9.Geluksworkshop
10. KoersbalInformatie Workshops
Alle workshops worden gegeven van 15.30-17.00 inclusief een pauze van 10 minuten, met uitzondering van de workshop Film. De workshops zijn aan een maximaal aantal deelnemers gebonden. Geef u tijdig op en voorkom hiermee teleurstelling; Indeling vindt plaats op basis van inschrijfdatum.  
Na uw inschrijving ontvangt u t.z.t. (een week voor aanvang) een mail met daarin de informatie (locatie, tijd, aanmelding) van de workshop waarvoor u bent ingedeeld.

1. Basiscursus computeren *
De computer is een onmisbaar communicatiemiddel, maar hoe kunt u hier optimaal gebruik van maken? De computervaardigheden die hiervoor nodig zijn leert u tijdens de workshop computeren waar de onderdelen e-mailen en internetten voor beginners worden uitgelegd. Onderwerpen zoals veiligheid en zoeken op het web worden behandeld.    

2. Voorstelling Bokkenrijders
De voorstelling van de Bokkenrijders wordt aangeboden door Museum Land van Valkenburg. De tentoonstelling ontvouwt voor ons het historische verhaal aan de hand van processtukken, martelwerktuigen, foto's, films en literatuur. Wat is er écht in die beruchte periode gebeurd? En hoe ging de fantasie hiermee op de loop?

3. Valkenburgs Dialect *
Met de schrijvers van de ‘Vallekebergsen dieksjenaer’ leert u alles over het Valkenburgse Dialect. Een echte aanrader voor de Valkenburgse bewoner.

4. Natuurwandeling plus dieren
Wandelen is niet alleen gezond voor uw lichaam, maar vooral ook erg gezellig. Tijdens de natuurwandeling zal er een stevig stuk gelopen worden. Onderweg worden ook diverse dieren bekeken en besproken. Om aan deze workshop mee te kunnen doen dient u daarom goed ter been te zijn.  

5. Kunstroute Valkenburg (wandeling)
Voor de kunst- en cultuurliefhebbers wordt er tijdens deze workshops gewandeld door onze gemeente. Onder leiding van een gids krijgt u leuke weetjes over de kunst en cultuur van Valkenburg aan de Geul te weten.
                  
6. Crea Bea (Verjaardagscadeautjes maken)*
In de workshop verjaardagscadeautjes maken, leert u op eenvoudige wijze leuke en authentieke handgemaakte cadeautjes te maken. Het is ook mogelijk andere cadeaus te ontwerpen voor bijvoorbeeld een visite of verhuizing. Het hoofdbestanddeel voor deze workshop is glas. Dit en andere materialen worden door de workshopleidster verzorgd.  

7. Film: 70 Jaar de Mijnen of ‘Op reis door de steenkoolmijnen’ * (15.15-17.30 uur) inclusief versnapering
Terug in de tijd naar de periode van mijnbouw en mijnwerkers. De mijnbouwperiode markeert een belangrijk gedeelte van de Limburgse geschiedenis en heeft de ontwikkeling van de Limburgse samenleving op meerdere vlakken beïnvloed. Aan de hand van historisch beeldmateriaal, animaties en 360°-opnames wordt deze periode op eigentijdse wijze toegankelijk gemaakt voor jong en oud.
NB: Afhankelijk van beschikbaarheid proberen wij een actuele dvd te bemachtigen over de mijnen die gedraaid zal worden tijdens de vrijwilligersdag. U wordt na aanmelding uiteraard geïnformeerd over de uiteindelijke filmkeuze binnen dit thema.

8. Bowlen
Wilt u met een paar man gewoon gezellig gaan bowlen, dan is dat ook mogelijk. We huren jaarlijks op de vrijwilligersdag verschillende banen af voor u en andere vrijwilligers.

9.Geluksworkshop*
Ook een geheel nieuwe workshop dit jaar is de geluksworkshop. In deze workshop kijken we eerst naar eigenschappen en vaardigheden, die wijzen op aanleg voor geluk en hoe je je emotionele intelligentie verder kunt ontwikkelen. De combinatie van emotionele en sociale intelligentie bepaalt vooral ons vermogen om gelukkig te zijn.

10. Koersbal
Koersbal is een laagdrempelig spel, waar iedereen ongeacht ervaring aan mee kan doen. Met een niet-ronde bal probeert u zo dicht mogelijk op ‘koers’ te blijven, maar let op: Andere deelnemers kunnen uw ballen wegspelen. Een gezellige sport die graag nieuwe deelnemers welkom heet.  *    Workshops met een * vinden plaats in het Stella Maris college.


Vrijwilligers zetten zich wekelijks, of vaker, extra in voor de gemeenschap en krijgen daar geen vergoeding voor. Denk aan bestuursleden, vrijwillige coördinatoren, vrijwilligers van lokale radio en tv, onbetaalde trainers en teamcoaches van sportclubs, vrijwillige peuterleidsters, maaltijdbezorgers en noem maar op. Wij willen hiervoor onze dank uitspreken.


Hosting en Design LOCALHOSTING