Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Persbericht:
Uitreiking Kunst- en Cultuurprijs 2017.

Op zondag 9 juli 2017 is in de Kloosterkerk, door de Kunst en Cultuurraad Valkenburg a/d Geul de Kunstprijs 2017 en de Cultuurprijs 2017 uitgereikt.
Zowel de kunst- als de cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag en een mooie persoonlijke oorkonde.
Maar wat natuurlijk het meest telt is de eer die de genomineerde en de ontvanger van de prijs toekomt.

De kunstprijs is uitgereikt aan een persoon die zich op een zeer verdienstelijke wijze en op een actieve en creatieve manier heeft ingezet op het gebied van kunst, en met een klein of groots kunstproject een positieve bijdrage heeft of heeft gehad in het kunstaanbod binnen Valkenburg a/d Geul.
De cultuurprijs is uitgereikt aan een persoon die zich op bijzondere wijze heeft gemanifesteerd op het culturele vlak. Hierbij denken wij aan een klein of groots cultureel evenement dat voor Valkenburg aan de Geul een positieve bijdrage heeft of heeft gehad, en een goede stimulans is geweest voor het culturele aanbod binnen Valkenburg a/d Geul.

Er zijn 7 nominaties aangedragen.
Dit betreffen: dansstudio Cosy Corner, zanggroep Chorale Valkenburg, werkgroep de schatkamer van St. Gerlachus Houthem, zanggroep Vocal Joy, dhr. L. Brouns, dhr. P. Rutte, dhr. J. Schurgers.

Uit de genomineerden is de kunstprijs uitgereikt aan dhr J. Schurgers en de cultuurprijs aan zanggroep Chorale Valkenburg.
De prijzen zijn uitgereikt door de wethouder van cultuur dhr. J. Vermeer.

De uitreiking is muzikaal opgeluisterd door Lynda Cordewener, Alexander Scott (tenorsax) en Wolf van Gemert (contrabas).

KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING