Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


Inzegening Maria kapel Broekhem.

Op zondag 2 juli 2017 is de op de hoek Broekhem-Cremestraat in Broekhem Zuid de nieuwe Mariakapel onder grote belangstelling van genodigden en belangstellenden ingezegend door pastoor J.M. Burger.
De Werkgroep Kruisen & Kapellen Valkenburg en de Kunst & Cultuurraad Valkenburg (K.C.R.) zijn een samenwerkingsverband aangegaan met als doelstelling om op de hoek Broekhem - Cremerstraat tegenover het kerkgebouw een nieuwe stenen Maria kapel te realiseren.

In oktober 2015 werden de eerste contacten gelegd. Daarna is er met de werkgroep met man en macht gewerkt aan: ontwerp dat de goedkeuring van de gemeente ontving, de bouwvergunning, werving van subsidies en sponsoring. Uiteindelijk het uitvoerende werk waarvoor de werkgroep heel erkentelijk is voor de bijdragen van Jo Dirks uit Schin op Geul.
Het motief voor een nieuwbouw kapel is, dat het huidige houten ornament met een Mariabeeld in een nis na ruim 40 jaren verwering vertoont. Aangezien op deze locatie voorheen (ongeveer 1880 - 1980) ook al een (mergel)stenen kapel heeft gestaan, was de keuze voor deze locatie en een nieuwe Mariakapel voor de hand liggend.
Nu is er voor de duurzaamheid en schoonheid gekozen voor Kunrader steen.
Door de kapel weer te herbouwen krijgen de inwoners van de gemeenschap Broekhem, binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul, een locatie terug waar zij elkaar binnen hun religie kunnen treffen of een moment van bezinning kunnen vinden.
Of elkaar gewoon treffen zowel jong en oud!

KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING