Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Sjtraotkriete 2019 was weer een mooi succes!


Zondag 22 September was het weer zover en was het Casinoplein, in hartje Valkenburg, vanaf 13.30 uur het domein van 22 Jeugdige Street painters.
Zij hebben op hun eigen creatieve wijze het thema “75 jaar bevrijding” uitgewerkt in een straattekening.

Na een oproep van de Kunst en Cultuurraad Valkenburg a/d Geul om deel te nemen aan het sjtraotkriete 2019 hebben 22 leerlingen uit groep 7 & 8 zich aangemeld voor het sjtroatkriete.
Onder schooltijd hebben de leerlingen een tekening gemaakt met het thema “75 jaar bevrijding” en als voorbereiding op gelopen zondag deel genomen aan een oefensessie straattekenen op het terrein van het Stella Maris college.

Afgelopen zondag zijn zij actief aan de slag gegaan om hun creatieve en kleurige prestaties op papier over te zetten in echte straattekeningen.
In een gezellige sfeer kregen bezoekers de gelegenheid om de kinderen gade te slaan tijdens het werken en uiteraard om hen te enthousiasmeren. Enkele bezoekers namen zelfs gebruik van de gelegenheid om ook zelf op de knieën te gaan zitten en een straattekening te maken.
Kinderen die niet deelnamen aan de wedstrijd maar wel aanwezig waren kregen ook de gelegenheid om met krijtjes eigen creaties neer te zetten.

Een vakkundige jury heeft de deelnemende tekeningen omstreeks 15.30 uur beoordeeld en aansluitend de prijswinnaars bekend gemaakt. Er werd bij de jurering o.a. gekeken naar de creativiteit, originaliteit, compositie, ruimtesuggestie, kleurgebruik, afwerking en inzet.

De prijzen zijn toegekend aan:

1e prijs: Fee van basisschool Heilig Hart Sibbe
2e prijs: Myrthe & Britt van basisschool Valkenburg
3e prijs: Pieter van basisschool Valkenburg

De prijswinnaars kregen een cadeaubon en een mooie oorkonde aangeboden.
Voor iedere deelnemer lag er een kleine attentie klaar. Uiteraard werden ook de gebruikte krijtmaterialen mee naar huis genomen.

 

KCR logo


Hosting en Design LOCALHOSTING